Mexicaanse kipburgers

Wij zijn helaas wel soms een fast food verorberend gezin.
We passeren wel eens regelmatig in de Quick of McDonalds, of op vrijdag wordt er zo nu en dan wel eens een frietje uit de frituur om de hoek gehaald met groot plezier van onze oudste zoon (Jieppie, we gaan naar de frietjeswinkel)...

Maar eigenlijk kan je zelf ook "relatief" gezond een snack op tafel zetten waar iedereen gelukkig mee is. Deze Mexicaanse kipburgers zitten boordevol smaak en orginaliteit. Ze combineren een beetje pittigheid met de zoetigheid van de mango. Heerlijk!

Voor 4 hamburgers

Voor het vlees
200gr kipfilet
1 lenteui
paprikapoeder
cayennepoeder
peper
zout
chilivlokken
olie

Voor de dressing
2 eetlepels zure room
2 eetlepels salsa of nacho dip
2 eetlepels tomatenketchup

Voor de afwerking
4 keizerbroodjes
enkele blaadjes sla
1 rode ui, in dunne ringen
2 sneedjes cheddar kaas
1/4de mango in dunne plakjes

Snij de kipfilet en lenteui in dunne reepjes en mix tot gehakt in een foodprocessor.
Kruid het mengsel goed met paprikapoeder, caynnepoeder, peper, zout en chilivlokken.
Vorm 4 burgers van het mengsel en laat even opstijven in de koelkast.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipburgers goudbruin aan beiden kanten.
Verdeel dan de cheddar over de kipburgers en laat smelten onder de grill of in de oven.

Meng voor de dressing de zure room, salsa dip en tomatenketchup.
Snij de keizerbroodjes doormidden. Doe wat dressing op de bodem van het broodje.
Vervolgens leg je wat sla, een kipburger, wat rode ui en mangoschijfjes.
Werk af met resterende dressing en het andere deel van het broodje.
Smakelijk!







Reacties